Asad Keshavarz werd geboren in 1970 in Shiraz, Iran

In 1990 begon hij experimenteel te schilderen.

Hij begon zijn studie aan de Universiteit voor Schone Kunsten en architectuur, in Yazd Universiteit in 1995.

In deze jaren heeft hij zijn ervaring opgedaan en zijn verschillende schilderstijlen en technieken ontwikkeld.

Zijn kunstwerken en zijn ervaringen werden opgemerkt door zijn docenten en hoogleraren.

Asad vindt een diepe verbinding met abstract expressionisme en figuratie (menselijk lichaam).

In 2002 schreef hij zijn proefschrift over "Hoe expressionisme schilders van de twintigste eeuw naar de figuratie van de mens kijken".

Zijn schilderij (voor uiteindelijke Art werk gepresenteerd) was een menselijk lichaam whit olieverf op grote doek. Hij studeerde af met de hoogste graad.

Hij probeerde school voort te zetten (doctoraal). Hij werd aanvaard op het toelatingsexamen met hoge scores, maar na een interview, werd hij door de  religieuze interviewers afgewezen op grond dat  zijn kunstwerken waar naaktheid in te zien was niet aanvaard werden het was daarom niet toegestaan om door te gaan met zijn opleiding aan de universiteit.

Hij schilderde non-stop tot 2002. In 2002 creëerde hij een speciaal kunst werk whit aardewerk en keramische materialen. in deze periode onderzocht hij ook het effect van licht op zijn schilderijen.

Dit kunstwerk is een reliëf en gegraveerd. Zij vormen verschillende betekenissen en asocations in verschillende Lichtinstellingen.

In 2002 begon hij zijn lange reis met Razieh naar vele steden in Iran. Ze woonden in vele steden en de reis duurde tot 2010.

Deze reis had grote waarde en belang en beïnvloed zijn visie en zijn werk.

In deze jaren gaf hij twee tentoonstellingen, de eerste had als them  houten kunst en ambacht en het tweede mozaïek.

Hij opende zijn eigen opleiding en in de  Tuin van de kunst doceerde hij kunstschilderen aan studenten en kinderen.

Hij gelooft dat zijn schilderijen in deze periode een manier zijn om te begrijpen en jezelf te vinden. Hij is van mening dat deze schilderijen een individu zijn en intieme ervaring die hij niet wilt delen daarom vernietigde Asad alle deze schilderijen.

In 2010 verhuisde hij naar Hamadan, een bergstad in Iran. Hij begon te maken nieuwe kunst. Hij dacht dat van een nieuwe methode om te kijken naar het menselijk lichaam in zijn schilderijen.

Menselijke figuren in zijn schilderijen zijn naakt en bloot en dit is een ernstig misdrijf in Iran. Daarvoor kunnen zijn schilderijen nooit getoon worden door de censuur in Iran.

Helaas werd zijn eerste tentoonstelling daarom geblokkeerd en hij was niet in staat om zijn werk in Iran te presenteren.